fbpx

Ar verta bendrauti su žiniasklaida?

Ryšiai su žiniasklaida

Bendravimo su žiniasklaida nauda nėra lengvai apibrėžiama, pavyzdžiui, skaičiais. Tokio pobūdžio viešieji ryšiai tikrai nėra skirti tiesiogiai skatinti pardavimus. Tai – įvaizdžio kūrimo dalis. Be to, kartais susidūrus su žurnalistais ir nudegama – tai pacitavo ne taip, kaip mums norėjosi, tai ne tokiame kontekste pateikė, kaip įsivaizdavome.

Tad ar apskritai verta prasidėti su žiniasklaida?

Geriausia, jeigu įmonė bendravimo su žiniasklaida gaires ir tikslus nusistato bendroje marketingo arba komunikacijos strategijoje (strategija – išorinė komunikacija – laiškai, ataskaitos, naujienlaiškiai, pranešimai spaudai, socialinė medija). Su šia strategija turi būti supažindinti visi įmonės darbuotojai be išimčių, nes bet kada gali prireikti bet kurio iš jų pagalbos teikiant atsakymus žiniasklaidai ir pan., ir procesai vyks daug sklandžiau, jeigu visi darbuotojai žinos, kokia iš to vertė įmonei ir jam pačiam.

Ryšiai su žiniasklaida: privalumai

Apskritai bendravimo su žiniasklaida pagrindinius privalumus būtų galima išskirti tokius (nekalbant apie mokamą reklamą):

  • Su žiniasklaida gali būti pasiekta daug didesnė ir įvairesnė auditorija, nei vien savais kanalais (interneto svetainė, socialiniai tinklai ir pan.);
  • Geresnis naujienos pozicionavimas interneto paieškoje;
  • Didesnės raiškos formų galimybės (spauda, internetas, televizija, radijas);
  • Vartotojai žiniasklaidą laiko autoritetinga, tad jeigu joje yra cituojami jūsų įmonės atstovai, jie taip pat laikomi autoritetingais.

Vis dėlto pasikartosiu: svarbu atminti, kad bendravimas su žiniasklaida – svarbi įvaizdžio dalis, verta savo strategijos, vidaus taisyklių, atsakingų asmenų. Klaidos šioje srityje gali kainuoti brangiai. Be to, iš tiesų būna žiniasklaidos priemonių, su kuriomis geriau neturėti jokių reikalų.

Skaitykite kitus Komunikacijos tinklaraščio įrašus – juose pasakoju, kaip pasirinkti žiniasklaidos priemones komunikavimui, kaip žiniasklaidai pateikti informaciją, kad tai būtų abipusiai naudinga, kokios dažniausios klaidos siunčiant pranešimus žiniasklaidai ir panašiai.

O plačiau apie tai visada galime pakalbėti konsultacijose arba per mokymus.

Rūta Grigolytė-Linkevičienė, komunikacijos konsultantė

Turite klausimų, norite pasitarti ar sužinoti daugiau?

Būkite užtikrinti: darni komunikacija pasiekiama lengvai!

© Darni komunikacija, 2019. Visos teisės saugomos